Снимка: БГНЕС/EPA

Великобритания планира да въведе безконтактно преминаване на границите, съобщи Гардиън.

Идеята е на вътрешния министър Прити Пател. Това ще позволи на няколко пътници да влизат в страната без да използват електронен четец на паспорти за автоматично влизане.

Вместо това те може да трябва да изпратят своя снимка до министерство на вътрешните работи преди пътуването. Това трябва да намали броя на чакащите по границите.

Пътуващите ще преминат през предварителна проверка, което ще доведе до бързо идентифициране на границите чрез различни иновации.

Още по темата
Пател обяви, че така ще се гарантира бързо преминаване на границата, придружено от спокойствие за страната.

Възможно е да се използва програма за лицево разпознаване. Това ще изисква от пътниците да предоставят лични данни и снимки преди заминаването, като това може да се въведе през следващите две години.

До следващата година е вероятно да се въведе програма за разрешено пътуване, при която пътуващите ще трябва да получат разрешение преди пътуването.

Коментари Напиши коментар

13

Гроздето кисело

преди 2 месеца

Стига такава загриженост за Острова. Ха сега се погледнете и се вижте . Да плямпаш по форумите и да подскачаш по жълтите павета лесна работа.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Англичаните съвсем изтрещяха, ще си седят в криза, като изгонят и туристите.

11

Анонимен

преди 2 месеца

И като се бъгне софтуера? А и къде е гаранцията, че няма да има злоупотреби или злонамерени намеси? Утре могат да те арестуват за нищо и обратното, да пускат незаконни безпрепятствено, кой вярва на такива с имена като пател? Добрият стар фейс то фейс контрол е най-доброто измислено досега и никакви измислици няма да го заместят.