Снимка: БГНЕС/EPA

Големите разкрития за Uber са направени от човек, който е работил за компанията, съобщи "Гардиън".

Това е ирландецът Марк Макган. Той е лобирал за фирмата в период от две години и е отговарял за диалога с обществеността и правителствата в десетки страни.

"Аз разговарях с правителствата и промотирах компанията в медиите.

Още по темата
Убеждавах потребителите, че трябва да променят правилата, тъй като това ще им отвори икономически варианти", обяви Макган.

Той предаде огромен брой текстови съобщения на британската медия. Обясни, че е решил да действа, за да защити чистата си съвест.

Твърди, че компанията с лекота е намерила подкрепа във висшите ешалони на водещи държави. Определя тези постижения като изключително недемократични.

Самият Макган наскоро е спечелил дело срещу компанията за неизплатен бонус от своя период на работа там, като е получил само част от средствата, за които е претендирал.

Коментари Напиши коментар

5

Ревльо

преди 1 година

Имал неизплатени бонуси.... Те самите бакшиши искат Юбер, ама кокала как се пуска...

4

Гош

преди 1 година

*** с кеф ще го приберат, понеже са прости и бедни на идеи те прибират всякакви сволачи, за да ги научат на нещо. Хайде и нашите вусофили, дружно да припкат към руската ***, нали не им харесва България и Българите, сега имат рядката възможност да идат в новата си родина и да бъдат щастливи там.

3

Анонимен

преди 1 година

Явно покрай разкритията са спрели грантовете на уберджийските ***. Един не се появи да каже, че това е заговор на бакшишите и да обясни колко "прогресивно" е частна компания да променя законите на една държава в свой интерес.