Снимка: БГНЕС

Полицейската агенция на ЕС Европол съобщи днес, че е идентифицирала девет заподозрени трафиканти на хора, които се насочват към украински бежанци онлайн, тъй като се засилват опасенията, че уязвимите хора, бягащи от разкъсваната от война страна, могат да станат жертва на трафик.

Повече от 90 следователи от 14 държави от ЕС обединиха усилията си в "ден на действие", ръководен от Нидерландия на 23 май.

Те откриха девет потенциални жертви и близо 42 подозрителни онлайн платформи, предава БГНЕС.

Разследващите разгледаха публикации, предлагащи на бежанците помощ за транспорт, настаняване и работа - някои описани като "фотосесии".

Те са наблюдавали сайтове за запознанства и набиране на персонал, както и платформи, предлагащи сексуални услуги.

Публикациите са били насочени конкретно към украински бежанци. Европол заяви, че те са били привличани с "предложения за "светло бъдеще", които ги подмамват да бъдат сексуално експлоатирани".

През март полицейската агенция предупреди, че украинските бежанци са изложени на риск да попаднат в мрежи за трафик на хора, когато пристигнат в ЕС, и призова приемащите държави да бъдат бдителни.

Коментари Напиши коментар

14

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 1 месец

САМО РУСОФИЛИСИТИЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ У НАС УКРАИНЦИТЕ.....ИНАЧЕ ВСИЧКИ ГИ ПРИЕМАМЕ И ЩЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЯХ!!!

13

Глупости

преди 1 месец

ВСЕКИ УКРАИНЕЦ ---Е ДОБРЕ ДОШЪЛ В БЪЛГАРИЯ И ... ВСЕКИ ВРАГ НА РУСИЯ ---Е НАШ ПРИЯТЕЛ!

12

Теди

преди 1 месец

ДА А МРЪСНИ СВОДНИЦИ КАТО МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ ТОВА И ЧАКАТ И СА МНОГО ОПАСНИ - БЕДНИ И БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА СА ЛЕСНА ПЛЯЧКА И МНОГО СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ТЯХ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СТАВАТ ЖЕРТВИ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАСИЛИЕ ПОНЯКОГА ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ ИМ ЖИВОТ