Снимка: БГНЕС/EPA

Испанските консерватори обявиха победа на регионалните избори в Андалусия, съобщи Ел Паис.

Още по темата

Вотът се проведе в неделя. Групата е оглавявана от Хуанма Морено.

Тя повишава с три места представителството си в регионалния парламент. Преди четири години консерваторите спечелиха областта, която преди това десетилетия наред беше управлявана от социалистите.

От тогава насам те удвоиха своето представителство. Сега консерваторите няма нужда разчитат на потенциални партньори за регионалното управление.

Социалистите на премиера Педро Санчес загубиха три места в своето представителство. Регионалният вот се счита за важна репетиция.

Парламентарните избори в Испания ще се проведат през следващата година.
 

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 месец

До До първите коментариПропуснал си хапчето днес! Ако и утре го пропуснеш, вече ще дойдат онези с ризата с дълги ръкави.

4

До първите коментари

преди 1 месец

Социализъм за хората и правителството иска още социализъм. Още социализъм и правителството има 50 процента управление на социализма. Хората искат още социализъм защото правителство иска още социализъм и следващия етап на социализма е който е на 100 процента става комунизъм.

3

Анонимен

преди 1 месец

1, не смятай хората за наивници. Тези социалисти са толкова социалисти, колкото е социалист Кopнелия. Истински социализъм е имало в древна Спарта при Ликурк.