Снимка: БГНЕС/EPA

Сърбия трябва да вземе страна. Това обяви премиерът на Хърватия Андрей Пленкович, съобщи Данас.

Той коментира несъстоялото се посещение на руския външен министър.

Още по темата
Сергей Лавров опита да посети сръбската страна, но не стигна до нея, след като съседните държави отказаха да пропуснат неговия самолет.

"Сега не е моментът да се стои на два стола и сръбското правителство трябва да реши кого подкрепя, ако иска да продължи своя напредък към ЕС. Това беше посещение, което е въпрос на нейния диалог с Русия", заяви Пленкович.

Сръбски представители отправиха критики за отказа руският първи дипломат да бъде допуснат до страната. Те повториха, че тяхната страна е държава.

Като такава тя има право сама да избира своите приятели. Очакват се нови варианти за диалог. Обсъждат се от сръбското правителство.

 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 месеца

Сърбия и Албания заедно в пакет за влизане в ЕС. Тук се включва още и Черна Гора. Последни ще останат Северна Македония и Босна и Херцеговина. Няма никакво друго решение за Балканите, а руската пропаганда на полуострова ще гризне дървото.

33

Зозо

преди 2 месеца

Писал съм ви тук, Сърбия ще остане последната руска дупка на Балканите. Дружбата с Русия води до просия :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

32

БПФ

преди 2 месеца

Хърбатинът защо не каже това на Турция, член на НАТО, която реално се държи като съюзник на Русия?