Снимка: БГНЕС

Двама британски доброволци, работили за оказване на хуманитарна помощ в Украйна, са били заловени от руските военни, съобщи организацията, за която са работили.

Мрежата с нестопанска цел "Президиум" заяви, че двамата мъже са били задържани от руските сили на контролно-пропускателен пункт южно от Запорожие в Южна Украйна в понеделник.

Още по темата
Британското министерство на външните работи не даде незабавен коментар, пише "Ройтерс".

"Министерството на външните работи прави всичко възможно, за да подкрепи и идентифицира тези двама души", заяви пред Sky News британският министър на търговията Ан-Мари Тревелян.

Мрежата на Президиума заяви, че двамата мъже са цивилни и работят в рамките на проект на Съвместния център за хуманитарни операции в Украйна за осигуряване на хранителни и медицински доставки и подкрепа за евакуация.

В четвъртък британското правителство потвърди, че един британски гражданин е загинал, а друг е изчезнал в Украйна, като медиите съобщиха, че загиналият е бивш ветеран от британската армия, за когото се предполага, че се е сражавал с украинските сили.

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 9 месеца

Това не са хуманитарни работници, а английски шпиони. Това са най-вероятно действащи офицери от английската армия. НАТО е в открита война с Русия.

29

Анонимен

преди 9 месеца

иоанке колкото баба ти е мъжка и тея са социални работници

28

Анонимен

преди 9 месеца

Руснаците заловили двама британски шпиони маскирани като хуманитарни работници.