Снимка: БГНЕС

На четирима българи във Франция бяха повдигнати обвинени в сводничество и трафик на хора, след като бяха арестувани в средата на април в неразрешен лагер край Бордо, Югозападна Франция, откъдето ръководели мрежа за проституция. Това предаде Франс прес, като се позова на прокуратурата и източник, близък до разследването.

Според източника тези лица уговаряли млади жени в България да дойдат във Франция. Впоследствие момичетата били принуждавани да проституират по булевардите на Бордо или на паркингите за тирове. Ако се съпротивлявали, те били заплашвани и изнасилвани, и били държани и "в състояние на материална зависимост", обясни той пред АФП.

Разследването, започнало през 2019 г., е било съсредоточено върху предполагаемия лидер на мрежата - 36-годишен мъж, арестуван заедно със съпругата си и още двама мъже - негови "заместници". Според същия източник мъжът продължил да ръководи мрежата и докато бил в затвора в България през 2020 г., давайки нареждания на жена си.

От 2019 г. насам обвиняемите многократно са пресичали границата, пребивавайки, ту във Франция, ту в България, Германия или в Италия, където лидерът на мрежата бил вече известен във връзка с подобни случаи. При ареста на четиримата са иззети пари в брой и "скъп немски автомобил". (БТА)

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 9 месеца

ПО ТОЧНО БЪЛГАРСКИ ПОЛИЦАИ УПРАВЛЯВАТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ И СА СВОДНИЦИ ВЪВ ФРАНЦИЯ И В ДРУГИТЕ ЗАПАДНИ ДЪРЖАВИ // МИЛИЦИОНЕРИ//

14

Анонимен

преди 9 месеца

бг друго не знаят сводничество измами корупция мошничество насилие кражби и правителството вие таково и подкрепа на терористи пропаганди крадеца вика дръжте крадеца това сте вие българите щом защитавате бендера и вие ще отговаряте с ваще дела а сега праскаите минуси

13

BenQ

преди 9 месеца

А имената на героите пак ли от чуждата преса ще научим? Цяла Европа че и Целият Свят се подиграват на българската журналистика заради страхът да не настъпят някой мафиот/политик по опашката.