Снимка: БГНЕС

Има отслабване на българската позиция по отношение на РСМакедония. Това се дължи на разнобой в управляващата коалиция. Това каза депутатът от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, предаде БГНЕС.

Още по темата

"Премиерът Кирил Петков отрече да е поемал такъв ангажимент, но по всичко личи, че той го е направил", каза Биков и даде за пример изявлението на германския министър на външните работи от преди два дни, в което се твърдеше, че България смята, че РСМ трябва да започне незабавно преговори за членство в ЕС.

"Ние нямаме нищо против РСМ да започне преговори за присъединяване към Европейския съюз, но не виждаме РСМ да е направила каквито и да са крачки напред. Нищо не се е променило в сравнение с положението отпреди 6 месеца. Освен казаното от македонския премиер, че няма да присъединява Пиринска Македония към РСМ", каза още Биков.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че в страната има пълен консенсус по този въпрос и ако някой е решил да променя позицията на страната, да го каже публично, а не да го прави зад гърба на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase