Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски разжалва двама генерали - Андрей Наумов и Сергей Криворучко, с мотив, че са предатели.

"Нямам време да се занимавам с всички предатели, но с времето те ще бъдат наказани", поясни Зеленски в канала си в YouTube, предаде Actualno.com

В изрична публикация в Twitter, арменският премиер Никол Пашинян отрече, че страната му осигурява коридор за сирийски наемници, които да отидат да се бият на руска страна в Украйна.

Още по темата
"Очевидно е, че Армения, която пострада от намесата на наемници-терористи в Нагорни Карабах преди 2 години, не може да помогне за разполагането на чужди бойци-терористи в Украйна", написа той.

Русия блокира и удължаването на мисията на ОССЕ в Украйна. Организацията е изготвила 2400 доклада дневно от 2014 година насам за ситуацията в Източна Украйна. А Държавният департамент на САЩ настоя всички американци, които все още се намират в Русия или Украйна, да напуснат, защото руските специални служби са почнали да издирват американски граждани и да ги задържат.

За последното денонощие, украински сили унищожиха 3 танка, 2 бронетранспортера, 2 броя моторни превозни средства и 2 артилерийски Свален е и БПЛА "Орлан-10", съобщава Генералният щаб на Украйна. А от руското военно министерство съобщава за поразени 28 военни обекта в Украйна, отново без да дава подробности за човешки жертви - свои и чужди.

Междувременно опозиционната беларуска телевизия NEXTA не пропусна да се подиграе с войците на чеченския лидер Рамзан Кадиров. В публикация в Twitter с ново видео, медията коментира: "Тик-ток бойците на Кадиров спечелиха свирепа битка със светофар. Не се докладват ранени и убити сред тях".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase