Снимка: БГНЕС

Германската полиция е извършила обиски в две провинции в рамките на разследвания на детска порнография, чиито най-малки жертви са бебета, съобщиха местните власти в сряда.

Обиските в южната провинция Бавария са проведени във вторник в 50 имота, свързани с 55 заподозрени на възраст между 18 и 73 години, съобщиха вътрешният министър на провинцията Йоахим Херман и министърът на правосъдието Георг Айзенрайх.

Те са обвинени в получаване на видеозаписи, показващи тежко и жестоко насилие над деца, включително бебета.

В провинция Саксония миналата седмица в град Кемниц и околностите му бяха извършени обиски в домовете на 36 заподозрени, обвинени в притежание, купуване или разпространение на детска порнография, съобщиха от полицията.

Междувременно следователите в западния град Вупертал съобщиха, че са идентифицирали около 100 заподозрени в рамките на разследването срещу двама мъже, обвинени в сексуално насилие над деца на възраст от едва пет месеца, предава БГНЕС.

Двамата първоначално заподозрени, на възраст 22 и 44 години, са обвинени в злоупотреба с деца в периода 2016-2021 г., както и в това, че са фотографирали и филмирали нападенията.

Новите заподозрени са обвинени в получаването на получената в резултат на това детска порнография, съобщиха разследващите в сряда.

Твърди се, че децата са били на възраст между пет месеца и 12 години.

През последните години Германия беше разтърсена от няколко сериозни случая на сексуално насилие над деца.

По-рано този месец следователите съобщиха, че са идентифицирали 439 заподозрени педофили в рамките на разследване на огромна мрежа за детска порнография, свързана с град Бергиш Гладбах.

През 2020 г. бяха арестувани 11 души по подозрение в сексуално насилие над деца и заснемането им, след като видеоклипове и снимки бяха иззети от мазето на 27-годишен мъж от град Мюнстер.

При по-ранен скандал в Люгде, на 125 км от Мюнстер, няколко мъже в продължение на години са насилвали деца в къмпинг.

През 2020 г. правителството договори по-строги наказания за използване и споделяне на детска порнография като част от борбата срещу насилието над деца.

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 месеца

Такива са болни и трябва да се процедира както при откриването на птичи грип в някоя ферма- избиват се до крак и в екарисажа

3

Ямболски цървул

преди 3 месеца

Духат срещу вятъра.Геманците са една от най-извратените нации.Това е някаква сива новина.

2

Пешо Шопа

преди 3 месеца

не вярвам аз на таквиз писанки. Това не може да стане в Германия. Тя е подписала Стамбулската конвенция и там насилие над жени и деца не може да стават. Така де, в мига в който се подпише Стамбулската конвенция и насилието над деца и жени веднага се спира. Не е случайно че такова насилие има само в България, и затова Германия и Брюксел ни натискат да подпишем конвенцията. Това е фалшива новина и сигурно е станало в България, а не в Германия.