Снимка: Pixabay
Норвежките власти премахват изискването за карантина за неваксинираните пътници, пристигащи в Норвегия. Мярката влиза в сила в 00:00 ч. на 26 януари 2022 г. По информация на посолството ни в Осло, предаде БГНЕС. 
 
Гражданите, които към момента са поставени под карантина при влизане в страната, се освобождават от нея от полунощ на 26 януари 2022 г., съобщиха от МВнР.
 
Остава изискването за предварителна онлайн регистрация на всички, пътуващи до Норвегия, независимо от ваксинационния им статус. За неваксинираните пътници се запазва изискването да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19, направен в рамките на до 24 часа преди влизане на територията на Норвегия (или качване на самолета) и тестване на граничния пункт.
 
Считано от 26 януари 2022 г., карантината за членове на домакинство на доказано заразен с вируса може да бъде заменена с ежедневно тестване за COVID-19.
 
При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Oslo@mfa.bg

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 6 месеца

В Европа се споразумяха да се използва ваксинационен сертификат. Да не затрудняват туризма и бизнеса с допълнителни правила за карантина и тестове. Разумно!

18

Гуню

преди 6 месеца

А тук кога....кво спите още?

17

Анонимен

преди 6 месеца

А Ванкувърския шмекер,се е оплел като пате в кълчища. Насадиха го и не знае кой път да хване.