Снимка: БГНЕС

Повече от 6 на всеки 10 гласоподаватели в Обединеното кралство смятат, че Brexit или се е развил лошо или по-зле от очакванията им, показва проучване, поръчано от вестник "Обзървър" година след излизането на страната от ЕС.

Седмица, след като министърът за Брекзит лорд Дейвид Фрост подаде оставка от правителството на премиера Борис Джонсън, проучването на агенция Opinium показва още, че 42% от хората, гласували за Brexit на референдума през 2016 година имат отрицателно становище за начина, по който се развива Brexit досега.

Адам Дръмонд от Opinium коментира, че най-впечатляваща е констатацията, че искащите напускане на ЕС вече са много по-разколебани  в добродетелите на Brexit, отколкото преди това.

Още по темата

През по-голямата част от Брекзит процеса при зададен въпрос "Brexit за добро ли е или за лошо?", обикновено искащите оставане отговаряха, че е за лошо, а искащите напускане, че е за добро и нацията бе буквално разделена на две равни части. Сега обаче се наблюдава значително малцинство от привържениците на Brexit които, смятат, че нещата отиват на зле или по-зле, отколкото са очаквали.

Докато 59% от искащите оставане в ЕС казват, че са очаквали  нещата да се развият лошо и това се е случило, то само 17% от искащите напускане казват, че са очаквали Brexit да се развие добре и така е станало, предава БНР.

Проучването идва дни преди налагането от 1 януари 2022 година на пълни митнически проверки на стоките, изнасяни от ЕС за Обединеното кралство, за което бизнес лидерите смятат, че ще навреди на по-малките компании, като износителите на храни, да извършват доставки за търговците на дребно в Обединеното кралство, тъй като се увеличават разходите и бумащината.

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 година

Хич не ги мислете Англичаните,щом ми плащат по 1300 паунда на седмица ,да им зареждам магазините,значи са си много добре.В България за подобна дейност ще получавам 1000-1300 лв на месец.Близо 10(десет)пъти по-малко.Пази Боже.

44

АнатемаНаСулюПаситто

преди 1 година

Защо почти всички ингилизки политици имат налудничав вид и не само заради смешните тоги, и перуки на къдрици,които носят ,и не само заради ритуалите, които имат?Просто им личи,че нещо не е у ред в генома им.

43

Анонимен

преди 1 година

Нищо им няма, ще им мине като на кучета. Вие натискайте зелето с дървена скара и гранитно паве, че времето пак се стопли и зелето ще вкисне.