Снимка: архив, БГНЕС

От днес само ваксинирани ще могат да ходят на сватби и кръщенета в Кипър.

Заради влизащите в сила нови противоепидемични мерки здравното министерство бе заплашено във вторник с имейл, по който полицията започна разследване, предаде БНР.

Още по темата
Правителството цели да ограничи разпространението на коронавируса, като въвежда по-строг ред за редица обществени места. Допълнителните мерки засягат основно неваксинираните.

От днес до 31 януари те не могат да посещават сватби, кръщенета и места за хранене в хотели.

С предишно решение правителството спря достъпа им също така до стадиони, музикални и танцови школи, нощни клубове, развлекателни центрове, ресторанти.

За да влязат във всички тези места, хората, които са получили поне една доза от ваксината, както и тези, при които са изтекли 7 месеца след втората им инжекция, трябва да представят отрицателен PCR или бърз тест.

Свободен достъп, без тест, имат напълно ваксинираните с двете дози и получилите бустерната ваксина.

Полицията започна във вторник разследване на заплашителен имейл, свързан с новите мерки, който е изпратен до Министерството на здравеопазването и общини. Авторът му настоява за премахване на допълнителните ограничения за неваксинираните и се заканва на получателите, че, ако това не стане, в сряда те ще имат „последното си хранене”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase