Снимка: Pixabay
Кипър въвежда задължителен PCR тест за всички пристигащи чуждестранни граждани. Тестът ще бъде правен на място при влизане в страната на съответното летище или пристанище. Мярката влиза в сила от 6 декември 2021 г., съобщи БНР.
 
Таксата за теста e в размер на 15 евро и ще се заплаща от пристигащия.
 
По информация на Българското посолството в Никозия тестът е задължителен, независимо дали пътникът има сертификат за ваксинация или за преболедуване на Covid-19. 
 
Новата мярка ще бъде в сила до 10 януари 2022г., като няма да важат за деца под 12-годишна възраст .
 
При нужда от съдействие българските граждани в Република Кипър могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Никозия на следните телефонни номера: +357 22 67 27 40; +357 22 67 24 86. 
 
Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: Embassy.Nicosia@mfa.bg.

Коментари Напиши коментар

4

Алекс

преди 1 месец

Е,тогава за чий се набодох?

3

Наблюдател

преди 1 месец

Забелязвам тенденция: няколко страни вече искат тестове за всички пристигащи, били те ваксинирани или не. Има логика, при положение, че и ваксинираните могат да разнасят заразата. Въпрос на време е да се въведе и от други страни, както и вътре в страните. Което е добре, защото означава кратък живот на зеления сертификат. А ваксинираните е нормално да се чустват излъгани, но тях ги излъгаха най-вече с това, че ги ваксинираха с препарат със съмнителна ефективност и 6-месечна годност.

2

Анонимен

преди 1 месец

*** нем'аа ви стъпим бе! Че си нямаме море сякаш.