Снимка: БГНЕС
В Прага снощи се проведе протест срещу COVID ограниченията и ваксинацията, съобщиха световните информационни агенции, предаде БГНЕС.
 
В центъра на Прага се е провел протестен митинг срещу мерките за санитарна и епидемиологична сигурност, които чешките власти въведоха във връзка с ускореното разпространение на инфекцията в страната.
 
По данни на полицията в протеста са участвали около 3000 активисти. Не се е спазвала социална дистанция и хората са били без медицински маски. 
 
Нарушена е и извънредната забрана за пиене на алкохолни напитки на открити обществени места, тъй като организаторите на митинга са инициирали продажбата на бира. 
 
На митинга са се чували искания за незабавна отмяна на социалните ограничения и обиди срещу властите. Хората също така поставиха под съмнение и ефективността на ваксинацията срещу ковид. Един човек е задържан за опит да разруши намиращ се наблизо център за ваксинация срещу коронавируса.
 
В Чешката република от 26 ноември е обявено извънредно положение за 30 дни заради поредната вълна на коронавируса. Публични събития, като срещи и клубни събирания, могат да включват максимум 100 участници. На културни и спортни събития могат да присъстват максимум 1000 души. Кафенетата, ресторантите, баровете, казината и други развлекателни заведения и заведения за обществено хранене работят до 22:00 часа., а коледните базари са отменени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase