Снимка: БГНЕС

Напрежението в Нидерлания заради противоепидемичните мерки продължава вече няколко дни. Протестиращи се бунтуват заради строгите мерки, а полицията се намеси.

 Преди два дни в Ротердам служители на реда стреляха срещу протестиращите. Стигна се и до палежи на полицейски коли  и запалителни бомби към униформените. Те отговориха с водни оръдия.

Още по темата

"Обстановката е спокойна. Причината за протестите е обявяването на забрана за използване на фойерверки, която група привърженици на местния клуб използваха, за да излеят дългото напрежение, свързано с локдауна, който е в сила. Мисля, че те се готвиха за протест от дълго време и сега просто използваха момента", описва ситуацията пред Нова тв Мартин Стоилов, който живее в Ротердам.

Според българина хората се опасяват, че мерките може да бъдат затегнати и да се премине към вариант, в който само ваксинираните ще могат да посещават обществени места, ресторанти, кина и други.

Мартин Стоилов посочи, че властите са притеснени и се опасяват, че подобни ситуации от уикенда могат да се повторят в цялата страна. Протести имаше и в Хага, Амстердам и Бреда, но те преминаха мирно.

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 месеца

В Австралия вече насила ги водят в лагери, под претекста, че са били в контакт с болен. Вчера с армията са извлекли 40 човека от домовете им. Потърсете карантинните лагери в интернет да видите мащаба на постройките на световно ниво, не само в Австралия.

33

Анонимен

преди 2 месеца

Въобще не е спокойно в Нидерландия. Нито пък в Брюксел. Добре, че има интернет, а не чакаме на инфо от евтини медии като тази.

32

Анонимен

преди 2 месеца

Как може да се провери достоверността на статията ви? Защото на този принцип може да набълвате 1000 статии с каквато информация ви кефне? За Мартин Стоилов, за Пена Иванова, За стрина гина? Несериозно е.