Снимка: БГНЕС

Дания преустановява категоризацията по цветове заради COVID-19 за държави от ЕС и Шенгенското пространство, като гражданите на тези държави, включително и българските, ще могат да влизат свободно в страната при предоставяне на сертификати за ваксинация, за преболедуване или за отрицателен тест за коронавирус, съобщиха от МВнР.

По информация на посолството ни в Копенхаген новите правила влизат в сила от идния понеделник, 25 октомври 2021 г. За всички граждани от ЕС и Шенгенското пространство, които не притежават съответния сертификат, се изисква да направят PCR тест не по-късно от 24 часа след пристигането си в Дания.

Новите изисквания за влизане в страната важат и за граждани с датско гражданство или с постоянно местожителство в Дания. При нужда от съдействие, българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Копенхаген на следните телефони за връзка: +45 39 64 24 84 и в извънработно време на тел.: +45 41 276251, или на e-mail: Embassy.Copenhagen@mfa.bg.

Коментари Напиши коментар

6

Aнонимен

преди 8 месеца

Къде ще ходите без ЕС бре, българи? Кой ще ви вземе? За какво сте му?

5

Анархия

преди 8 месеца

Никой няма право да Ви изисква зелени сертификати по закона за личните данни.А това, че нито една национална медия не отрази много хилядния протест, който завърши пред вратите на БНТ е показател за свободата на медиите в България.

4

Анонимен

преди 8 месеца

Полудялата глобалистка еврогейщина ще унищожи планетата!!