Снимка: архив, БГНЕС

Люксембург ще разреши отглеждането на канабис в малки количества за лична употреба. Това ще стане като част от законодателни предложения на правителството за борба с престъпленията, свързани с наркотици, предаде ДПА.

Проектът предвижда да бъде позволено отглеждането на до четири растения марихуана вкъщи и на едно домакинство в Люксембруг. Хората ще имат право да притежават и купуват до три грама канабис.

Глобите ще бъдат намалени, като ще варират от 25 до 500 евро, при между 251 и 2500 евро сега.

Притежанието и употребата на марихуана на обществени места обаче ще остане забранена. Освен това полицейското присъствие ще бъде засилено, полицаите ще бъдат снабдени с камери за тяло и е планирана училищна стратегия за превенция на употребата на наркотици.

Управляващата в Люксембург коалиция от известно време възприе идеята за узаконяване на отглеждането, продажбата и консумацията на канабис за лични нужди.

Според базирания в Лисабон Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании по този начин Великото херцогство ще стане първата държава, въвела подобен режим в Европа.

Осъществяването на тези намерения в Люксембург се отложи, а като една от причините за това правителството изтъкна избухналата пандемия от новия коронавирус.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

71

BatSot456

преди 2 месеца

Това да не учудва никой .Запада отдавна е деградирал морално.Остава да го направи и икономически.

70

Анонимен

преди 2 месеца

херодот , казва , че го взимали на скитите гадателите , описва в юрта палели семената и вдишвали изпаренията и после изпадали в халюцинацци и транс , сега народите искат в това положение да сложат

69

Анонимен

преди 2 месеца

алкохола и цигарите не дават тази илюзия за щастие , те за момента свалят психичното напрежение и както казва предишния при някои с алкохола се проявява агресия или придобиват смелост и това което прикривят излиза наява , неслучайно преди атака на войниците са давали алкохол а не канабис