Снимка: Финансовата гвардия, Италия

Ветроходна лодка, плаваща под български флаг, беше засечена от властите до остров Сардиния със 100 кг марихуана на борда си, съобщиха италианските медии.

Финансовата гвардия спря лодката във водите до островчето Торо, което е част от архипелага Сулчис, на юг от Сардиния. Арестувани са двамата трафиканти – българи на 38 и 59 г., пише "24 часа".

Те са били засечени на 30 август от патрулен кораб на морската полиция на Каляри. Тя спряла за контролна проверка българската лодка с името Samurai Jack, дълга 17 м и на стойност 250 000 евро с двама души на борда си.

След претърсването ѝ полицията открила скрити в нея 100 кг марихуана. Тя била пакетирана в отделни пакети, покрити отгоре с платнище. Пазарната стойност на дрогата се изчислява на 1,5 млн. евро. Лодката на българите била извозена до пристанището на Каляри, където е под контрола на групата за разследване на организираната престъпност.

От началото на 2021 г. Финансовата гвардия на областното командване на Сардиния е задържала 552 кг дрога и е арестувала 29 души при различни операции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase