Снимка: БГНЕС
По информация на българското посолство в Мадрид от 23 август 2021 г. в сила влизат нови изисквания при влизане в Испания за български граждани. Те ще трябва да представят тест за коронавирус, сертификат за ваксинация или документ, че са преболедували, съобщи БНР.
 
Към момента цялата територия на България е включена в списък на държавите в риск, а не само определени райони, както беше досега.
 
Санитарния контрол на случаен принцип на всички международни пътници, които влизат в Испания също продължава - контрол на температурата и визуален контрол на общото състояние. Остава в сила и попълването на bормуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания, както и получаването на QR код след попълването му.
 
От българското посолство в Мадрид припомнят, че децата на възраст под 12 години са освободени от задължението да представят диагностични тестове, но следва да имат попълнен Формуляр за санитарен контрол.
 
Посолствата и консулствата на България в Испания са готови да окажат съдействие при необходимост на всички български граждани.

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 месеца

до 20 не не прекаляваме на плажа е леш!Едно устройство се сканира с името си освен това ако не вярваш зимаш адреса на устройството и го въвеждаш в проверка по мак адрес!!!!Пак казвам правиш птоверка на МАК адреса и веднага виждаш кой е производителя!!!Тия май адреси обаче дава съобщение Няма таково устройсъво или производител!Аз ги хващам както с таблет преди 2018 год така и с телефон директно!На новите функцията е скрита наточно вероятно и иска приложение от типа bluetooth low energy finder!

19

Анонимен

преди 5 месеца

Абе с тия мак адреси прекалявате вече. Ако си включиш bluetooth това, което "сканирате" са други устройства, които са в обсег, а всеки има телефон в джоба, тъй че не сканирате за ваксинирани, а виждате телефоните на хората около вас. Що за абсурди вярвате. Дискредитирате хората, които с право се притесняват от дългосрочните ефекти от ваксините.

18

Анонимен

преди 5 месеца

До 17 Чусваташ се супер, защото си сред свои хора сред всичките турци и "бежанци"