Снимка: БГНЕС

Гладът е нарушение на човешките права, заяви папа Франциск.

Той направи обръщение към участниците в подготвителната среща на високо ниво за хранителните системи, която бе открита в понеделник в седалището на Организацията на обединените нации по храните и земеделието (ФАО), предаде ТАСС.

"Ние произвеждаме достатъчно храна, за да нахраним всички, а на мнозина им липсва парче хляб. И това е истински срам, престъпление за нарушаване на основните човешки права. Отговорност на всеки е да премахне тази несправедливост чрез конкретни действия, прилагайки подходящи политики на международно и национално ниво“, се казва в обръщението на папата.

Още по темата
Главата на Римокатолическата църква е категоричен, че за да се осигури спазването на всички човешки права трябва да има нулев  глад. За това не било достатъчно само производството на храни. Трябвало да се промени и манталитета на хората.

Премиерът на страната Марио Драги отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на председателството на Г-20.

Драги говори за неприемливостта на глада и увеличаването на броя на гладуващите в своето встъпително слово. Той отбеляза, че хуманитарните въпроси са в основата на италианското председателство на Г-20.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase