Снимка: БГНЕС
Федералните провинции Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия, които бяха засегнати от опустошителното наводнение в Западна Германия, може с години да се възстановяват. Това съобщи агенция DPA с позоваване на ръководителя на Централния съюз на германската строителна индустрия (ZDB), включващ около 35 000 компании, Райнхард Кваст, предаде БГНЕС.
 
"След наводнението на Елба през 2002 г. бяха необходими около три години за възстановяване от най-големите щети, и пет години, за да се приведат засегнатите райони в предишния вид", каза Кваст.
 
Мащабът на щетите от бедствието в Западна Германия също е голям. Точният размер на загубите все още не може да бъде определен.
Още по темата
 
"Строителните компании и специалистите са в състояние да увеличат производителността до 120-130%", каза шръководителят на ZDB.
 
Той поясни още, че поръчките могат да бъдат преразпределени в полза на засегнатите региони.
 
Кваст подчерта обаче, че недостигът на строителни материали в момента е сериозен проблем за възстановяването на зоната на бедствие. Влошената инфраструктура, включително мостове и пътища за достъп, е друг фактор, усложняващ ремонта в засегнатите райони.
 
По-рано агенция DPA съобщи, че щетите, нанесени на железниците на концерна Deutsche Bahn и магистралите в резултат на опустошителното наводнение в западната част на страната, могат да достигнат 2 милиарда евро.
 
От 12 юли в Западна и Югозападна Германия има превалявания, които причиняват опустошителни наводнения. Поради дъждовете притоците на реки преляха бреговете. Федералните провинции Северен Рейн-Вестфалия и Рейнланд-Пфалц бяха най-засегнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase