Снимка: архив, БГНЕС

Европейският парламент призова Европейския съвет незабавно да предприеме действия за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. В дебат в Страсбург снощи евродепуатите заявиха, че трите страни са изпълнили критериите за членство, а България и Румъния чакат положително решение повече от десетилетие, предаде БНТ.

Докладчикът по темата - словенският евродепутат от Групата на социалистите и демократите Таня Файон коментира, че не трябва да има разделяне на Европа на две скорости с оставянето на трите държави в чакалнята на Шенген.

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон заяви, че Шенген трябва да бъде завършен и България, Румъния и Хърватия да заемат местата си в него. Очаква се днес ЕП да гласува резолюция за Шенген, резултатите от гласуването ще станат ясни утре.

 

Коментари Напиши коментар

18

Mil

преди 10 месеца

:/ Sorry, това с Румъния и Хърватия не беше нарочно, aма пък добре се връзва, те румънците май вече са с евро от доста време, така че просто географски ще се обединим с тях. (По-долу питаха дали има Шенген без евро)? U know, сигурно за ИЕ нема хаха

17

Анонимен

преди 10 месеца

Еврокоминтерна иска да признаем сръбско-югославските лъжи на бившата югославска република Македония........................Замяната е кон за кокошка...............................Предателство на родината срещу пускане на бежанци.

16

Нищо ново

преди 10 месеца

Това, че сме изпълнили всички критерии сме го чували и друг път. И резултата ще е същият. ЕС е клуб по интереси. Това, което е от значение е - когато искаме да получим нещо какво можем да дадем в замяна "Какво ще ми дадеш ти, за да ти дам аз". Какво да дадем на Холандия за да спре да ни спира? Аз не се сещам какво може да е. Пращаме им нашият е'тнос като емигранти за да им източват социалните програми. Едва ли са възхитени от това.