Снимка: Pixabay
В Германия вчера започна процес срещу жена, заподозряна в убийството на пет от шестте си деца, които са били на възраст между 1 и 8 години. Престъплението е извършено през септември 2010 г., предаде АФП. Кристиане К. се яви пред районния съд във Вупертал, западната част на страната, но отказа да отговаря на въпросите на съдиите.
 
Прокуратурата смята, че 28-годишната жена е давала на децата си големи количества различни лекарства, за да ги постави в състояние на ступор, преди да ги отнесе в банята, където да ги удави или удуши. 
 
Преди да извърши престъпленията, тя е изпратила най-големия си син при баба му, която е подала сигнал в полицията.
 
Пристигналите в дома на жената в Солинген органи на реда открили мъртви в леглата им три момиченца на 1, 2 и 3 години, както и две момчета на 6 и 8 години. Според ДПА жената още тогава е отрекла да е убила децата си. Тя твърдяла, че престъплението било дело на маскиран нападател, който нахлул в дома й, завързал я, гаврил се с нея, след което убил децата и избягал.
 
Следователи твърдят, че няма никакви доказателства за подобно развитие на нещата. Вместо това те открили оживена размяна на съобщения между жената и съпруга й, с когото били разделени. Съобщенията били от дните преди престъплението и в тях жената заплашвала мъжа, че повече няма да види децата си. Ако жената бъде призната за виновна, тя може да получи доживотен затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase