Снимка: БГНЕС

Туристическият сезон в Гърция стартира с огромни загуби. Това отчитат от бранша след решението на Великобритания да остави страната извън така наречения "зелен" списък, което доведе до вълна от отменени резервации, съобщават от БНР.

Милиони британски туристи анулират резервациите си за почивка, след като Гърция остана извън "зеления списък" на безопасните страни, публикуван от правителството на Великобритания.

Кметът на остров Родос обяви драматични последствия за туристическия бранш на острова, където повече от половината туристи са британци.

На остров Крит хотелиерите очакваха да достигнат поне половината от туристопотока преди пандемията. Кметът на град Ханя съобщи, че и на този остров британците и скандинавците са повече от половината туристи. Остава надеждата туристическият сезон на Крит да продължи и октомври.

На Санторини отчитат също масово анулиране на британските резервации. За сега към този остров има увеличен интерес от французи, германци и гърци, но загубите от британския пазар не могат да се покрият, коментират хотелиерите.

На Халкидики има вероятност загубата на британските  туристи да се покрие от германци и преди всичко от туристи от балканските страни.

Поради епидемиологичната обстановка все повече чуждестранни туристи увеличават нощувките за престой, като избират почивка на едно място.

Коментари Напиши коментар

26

11

преди 1 месец

Ама как ма заболя Швепса само...

25

Не!

преди 1 месец

Така и ще си остане. Направиха всичко възможно да отблъснат туристите. Това не е случайно. Глобалният туризъм представлява 16% от вредните емисии. Никога няма да се възстанови. Това е и целта от самото начало.

24

всичко омърсихме

преди 1 месец

Да живее България!