Снимка: архив, БГНЕС

Считано от 00:00 ч. на 19 май отпада карантината за пристигащите в Австрия от България, ако са ваксинирани срещу COVID-19, ако имат отрицателен тест за коронавирус или документ, че са го преболедували, съобщи външното ни министерство.

По информация на посолството ни във Виена, за да избегнат самоизолация, при влизане в Австрия българските граждани следва да представят един от изискваните документи:

Още по темата

Документ за ваксинация на немски или английски език. Той трябва да доказва, че гражданинът е ваксиниран с една от одобрените от Европейската здравна агенция ваксини и одобрената от СЗО китайска ваксина „Синофарм“;
Сертификат от лекар или от здравните власти за преболедуван COVID-19 през последните 6 месеца. Може да се представи и сертификат за антитела, не по стар от 3 месеца;
Отрицателен резултат от PCR тест, не по стар от 72 ч. преди влизане в страната, или отрицателен резултат от бърз антигенен тест, не по стар от 48 ч.

В случай, че влизащите на територията на Австрия не разполагат с един от трите документа, е необходимо в 24-часов срок да си направят PCR тест на място за собствена сметка. Деца до 10 години няма да бъдат тествани.

Припомняме, че продължава онлайн регистрацията на Pre-Travel-Clearance, която трябва да бъде направена най-рано 72 ч. преди пътуването.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на България във Виена на следните телефони: тел.: +43 1 505 31 13, +43 1 505 64 44 (24 часа), както и на имейл:Embassy.Vienna@mfa.bg.

 

Коментари Напиши коментар

4

Аха

преди 2 месеца

До Анонимен 1Влез в час и не пиши глупости!Теста няма нищо общо с карантината.Дори при отрицателен тест седиш като поп минимум 6 дена в къщи!

3

Анонимен

преди 2 месеца

sled dajd kachulka. bulgarite sa izbiha v sofiiskoto metro. nekoi komuniz im drapnal spirachkata.

2

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 1Това, че ти не си спазвал карантината, не означава, че я е нямало досега. Не заблуждавай!