Снимка: БГНЕС

От 15 юни в Италия отново ще бъдат възможни големите сватбени тържества, които досега бяха забранени заради коронавирусната епидемия. Но ще има едно условие - организаторите на събитието трябва да наемат така наречения Ковид мениджър, съобщава италианската телевизия Скай Ти Джи 24.

Това е нова професия, която в скоро време може да се окаже доста актуална. Ковид мениджърът е този, който ще се грижи дали се спазват правилата за социална дистанция и носене на маски по време на сватбените тържества. Той ще следи и дали хигиената е на ниво.

Ковид мениджърът освен това ще трябва да провери дали всички участници и гости в церемонията имат сертификат за изкаран Ковид-19, или сертификат за поставена ваксина срещу коронавируса, или пък негативен тест за коронавирус, направен до 48 часа преди деня на събитието. Ковид мениджърът освен това ще съхранява и списък на присъствалите на тържеството 14 дни, така че в случай на зараза да бъдат проследени бързо контактите, пише БТА.

Тази професия може да се адаптира за всяко по-голямо мероприятие, като например наградна церемония, конференция, кръщене и др.

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 месец

*** *** - ***.***

20

Анонимен

преди 1 месец

*** *** - ***.***

19

Анонимен

преди 1 месец

*** *** - ***.***