Снимка: БГНЕС
Серийният убиец Мишел Фурнире, известен като "Чудовището от Ардените", е починал вчера на 79-годишна възраст, предаде ДПА. Той излежаваше две доживотни присъди – за отвличания и за убийства. В периода от 1987 г. до 2001 г. той е умъртвил най-малко осем момичета и млади жени.
 
Фурнире и съпругата му Моник Оливие, която също получи доживотна присъда за съучастничество, бяха осъдени през 2008 г. През 2018 г. той получи още една доживотна присъда за убийството на съучастник на бандит, когото срещнал в затвора.
 
Жертвите на Фурнире са били на възраст между 12 и 30 години. Повечето от тях са били изнасилени, преди да бъдат застреляни, удушени или накълцани до смърт. Част от убийства са извършени в района на Ардените, на границата между Франция и Белгия.
 
В края на април Фурнире е бил преместен от затвора в строго охранявана болница в Париж. По данни на в. „Паризиен“ той е страдал от сърдечно заболяване и Алцхаймер и е бил поставен в изкуствена кома.
 
Фурнире още на 25-годишна възраст е бил осъден за сексуално престъпление. Тогава е получил 8 месеца условно за нападение срещу момиче в родните си Ардени. През 1984 г. той влиза в затвора за нападение срещу друга млада жена.
 
Именно по време на този си престой зад решетките той завързва връзка чрез писма с Оливие. Тя му обещава да му намери млади жертви, ако той за отплата убие съпруга й. През 1987 т. Фурнире излиза от затвора, а отпред го чака Оливие.
 
Два месеца по-късно двамата извършват първото си съвместно престъпление. Първата им жертва е 17-годишната Изабел Лавил. Когато тя се прибира от училище Моник я пресреща и я придумва да се качи в нейния ван, с оправданието, че се е била загубила и някой трябвало да й помогне да се ориентира.
 
По пътя те качват и Фурнире, който казва, че колата му се била развалила. Оливие и Фурнире били набелязали Изабел от известно време. След като се качил във вана Фурнире изнасилил Изабел, а после я убил.
 
През следващите 16 години жертви на двамата убийци стават най-малко 8 млади жени и момичета във Франция и Белгия. Те са спрени едва през 2003 г., когато едно 13-годишно момиче успява да се изплъзне от Фурнире и той и Оливие са арестувани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase