Снимка: БГНЕС

В Гърция започва облекчаването на ограничителните мерки - отварят плажовете, а туристическият сезон се планира да започне на 15 май, пише македонското издание “Фокус“.

Музеите ще бъдат отворени за посетители от 14 май, а кината и театрите на 21 май с намален капацитет, т.е. до 50 процента заетост.

Още по темата

Гръцкото правителство започна постепенно да премахва ограничителните мерки, въведени миналия ноември и позволи отварянето на повечето малки предприятия.

От 3 май е разрешена работа на терасите на заведенията за обществено хранене. Гърция беше силно засегната от третата вълна на коронавируса.

През летния сезон Гърция ще позволи влизането на туристи, ваксинирани включително с руски, и с китайски ваксини, потвърди гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в интервю за Financial Times и повтори, че страната ще бъде отворена за туристи от 15 май.

Въпреки че Европейската комисия има различно виждане за конкретните ваксини, Мицотакис каза, че те ще ги признават и това се отнася най-вече за руската ваксина, тъй като очакват туристи и от Русия, информира "Фокус".

Коментари Напиши коментар

13

Виждащ

преди 1 месец

Гърците и турците знаят как се прави туризъм. С кеф да си дадеш парите за чисто море без фекали, водорасли и отпадъчни води. В ресторантите за цяла вечеря с най - скъпите морски дарове 50 евро. При нас ще ти одерат кожата и ще се опитват да те прецакат за пари. Персонала е намусен постоянно за каквото и да е.

12

Анонимен

преди 1 месец

Ердоган ако махне пср и ваксини отивам в Турция

11

Анонимен

преди 1 месец

Точно пък Гърция няма да ми липсва изобщо. Боди се, народе наивен! За едната Гърция бъди безплатен опитен мишок!