Снимка: БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че по време на пандемията няма време да мисли за бъдещето си след напускането на поста ръководител на германското правителство. Тя планира да направи това, след като мандатът й приключи, съобщава БГНЕС.

"Работата ми отнема цялото време, особено по време на пандемията от коронавируса, така че нямам абсолютно никакво време да мисля какво ще правя след това. Ще се наспя, ще се разхождам сред природата и ще мисля с какво точно искам да се занимавам. Ще се радвам на това, но засега с удоволствие върша своята работа", каза канцлерът на събитие, посветено на 76-годишнината от освобождението на Нидерландия от нацистката окупация.

Следващите парламентарни избори в Германия ще се проведат на 26 септември 2021 г. без участието на настоящия канцлер Ангела Меркел. Тя многократно е заявявала, че не възнамерява да се кандидатира от името на консервативния блок ХДС/ХСС за поста ръководител на правителството на ФРГ и планира да напусне политиката след изтичане на мандата си. В края на 2018 г. Меркел напусна поста председател на Християндемократите, но остана канцлер. Ангела Меркел отговаря за кабинета от ноември 2005 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase