Снимка: БГНЕС

Членовете на най-голямата опозиционна партия в Германия гласуваха новия си предизборен манифест. Крайнодясната „Алтернатива за Германия“ (AfD) ще изгради кампанията си върху анти-локдаун, анти-миграционна и анти-европейска платформа под лозунга "Германия. Но нормална".

Така наречената Dexit - политика за излизане от ЕС - се появи на двудневна конференция, за да затвърди стратегията си преди общите избори в Германия през септември, съобщи Евронюз.

600-те делегати на AfD се срещнаха лично в Дрезден, въпреки продължаващата пандемия.

Партията, която изгради своята политика върху противопоставянето на миграционната политика на канцлера Ангела Меркел, използва срещата, за да засили позицията си относно събирането на семействата на бежанци, гласувайки в полза на пълната забрана.

AfD се опитва също да спечели критиците на германската политика срещу коронавируса и хилядите, протестирали срещу мерките за блокиране през последната година.

Съпредседателят на партията, Йорг Мьотен, призова в събота за прекратяване на "тези оргии на забрани, тези затвори, тази лудост от заключването".

Партията отбеляза значителен спад в подкрепата си до около 11% от близо 13% на изборите през 2017 г., когато стана официална парламентарна опозиция.

Коментари Напиши коментар

144

Де Гол

преди 1 седмица

Франция е най-великата страна, люлка на цивилизацията и майка на съвременния свят. Франция има армия и ядрени оръжия, които могат да изпепелят Германия за секунди. Германия е загубила всички войни и е окупирана от чуждестранна армия, а Берлин се намира на границата с Полша.

143

Deutschland

преди 2 седмици

ЕС без Германия е невъзможен. Германия е най-великата страна! Икономически локомотив и люлка на цивилизацията! Deutschland uber alles!

142

ББ

преди 3 седмици

Поздравления..путин посегна и на Германия и ценностите им..те организираха атака срещу Конгреса на САЩ през тръмп та зависима Германия ли..е остава силата и стремежа на Народите на ЕС към Свободен и Силен ЕС,ЕС политическата класа е зависима и слаба...Народите на ЕС са силни и се стремят към Свободен и Силен Съюз..и ще го имат...оставки на политическата класа и съд!!!Европейските Народи отказваме да бъдем крепостни на путиновци!!!Народа на САЩ уволни тръмп заради предателството...време е и ЕС