Снимка: Pixabay
Парижката полиция прекрати незаконно събиране и глоби над 100 посетители в ресторант. Арестуван е организатора на събирането, предаде БГНЕС.
 
Полицаите се отзовали на "жалби за прекомерен шум в ресторант" и "сложиха край на събирането на над 110 души", написа в Туитър полицията на френската столица.
 
"Гостите са глобени за неспазване на приложимите здравни мерки. Организаторът и мениджърът са арестувани", добавиха те. 
 
Ресторанти нелегално предлагат на заможни хора възможност да се потопят в атмосферата на времето отпреди коронавируса. Такива са в заглавията на медиите във Франция през цялата тази седмица. Частният телевизионен канал M6 миналата седмица излъчи репортаж, показващ кадри, записани със скрита камера, за който се твърди, че е от тайно заведение в район от висок клас на Париж, където нито персоналът, нито посетителите са носили предпазни маски. Клиентите бяха показани да се наслаждават на хайвер и шампанско на събитието срещу 220 евро на човек.
 
Всички ресторанти и кафенета във Франция останаха затворени през последните пет месеца. Тази седмица започна ново ограничено блокиране в цялата страна, за да се справи с нарастващите инфекции с COVID-19.
 
Един от организаторите на вечерята, показана от М6, бизнесменът и колекционер Пиер-Жан-Шаленкон, беше задържан за разпит в полицията в петък. Заедно с него бе задържан и готвача Кристоф Лерой. Твърди се, че Шаленкон е организирал няколко вечери в луксозния си "Пале Вивиен" в центъра на Париж, на което са присъствали министри.
 
"На този етап от разследването няма доказателства, които да показват, че членовете на правителството са участвали в разследваните вечери", заявиха прокурорите след разговор с него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase