Снимка: БГНЕС
Франция от утре статира производството на ваксината срещу COVID-19 на "Пфайзер", съобщи френското министерство на икономиката, предаде БГНЕС. За целта ще бъдат ползван завод на компанията "Делфарм". В началото от държавния бюджет са отпуснати 20 млн. евро. С наличния капацитет до края на годината трябва да бъдат произведени най-малко 250 милиона дози.
 
Европа всячески се старае да увеличи производстваните си мощности за ваксините срещу коронавируса, отбелязват анализатори. 
 
Освен във Франция ваксината на "Пфайзер" ще се произвежда и в Германия, в град Марбург. Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) даде зелена светлина за производство на ваксината на "Модерна" в Швейцария, както и на тази на "АстраЗенека" в Нидерландия.
 
ЕMA уточниха, че може да бъдат одобрени и друти заводи, стига те да покажат капацитет и възможнвости. За целта производителят трябва да има лиценз от националния компетентен орган на съответната страна-членка, за да гарантира, че производственият процес отговаря на стандартите. В допълнение компанията трябва да представи сериозни доказателства, че е способна последователно да произвежда висококачествени ваксини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase