Снимка: БГНЕС

От днес Гърция отвори повечето магазини за търговия на дребно въпреки стабилното ниво на инфекции с COVID-19 и двуцифрените смъртни случаи, съобщи БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Позволявайки на хората да излязат извън домовете си с подобряването на времето, правителството се надява да намали щетите върху икономиката, която понесе сериозен удар върху приходите от намаления туризъм.

Отварянето няма да бъде пълно и ще е необходимо спазването на определени изисквания, уточнява МИА. Ще работят само услугите „click away“ и "click in shop", които предвиждат получаване на предварително направена поръчка или посещение в магазина след предварително запазен час. Предвижда се в магазините да бъдат допускани едновременно до 20 души.

Още по темата

Гражданите ще разполагат най-много с 3 часа за пазаруване веднъж на ден, след като са изпратили предварително на специален номер СМС с имената си и получат отговор с разрешение за посещение в магазина.

Самите магазини ще работят в съответствие с протокол, който позволява присъствието на един човек на площ от 25 кв.метра.

Повторното отваряне в понеделник не засяга универсалните магазини и моловете, чиято работа ще бъде преоценена по-късно през април.

Ограниченията за търговия на дребно остават в сила и в райони около Солун и Патра заради пиковете в броя на заразените.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 1 месец

Стратегия...направо си гений.Даже можеш и мухи да пазиш

9

СТРАТЕГИЯ 2022

преди 1 месец

На всеки дом се монтира електронна брава, контролирана дистанционно. При желание за излизане (само до магазина или при крайна необходимост, разбира се) се изпраща от гражданина СМС до съответната служба, и му се отключва бравата за определен кратък период от време. Ако не се върне в дадения му диапазон, вратата се заключва и той не може да се прибере. Вечер минават патрули и всички останали извън дома си се улавят и се прибират в карантинни лагери.

8

Анонимен

преди 1 месец

***....че защо сте ги затворили, бре? Да се чудите сега как да ги отворите?
Вие за стратегия "ластик" не сте ли чували?