Снимка: БГНЕС

Белгийската полиция използва днес сълзотворен газ и водни оръдия, за да разпръсне хиляди младежи, събрали се в парк в Брюксел в нарушение на мерките срещу ковид, предаде Ройтерс. Около 2000 души се събраха в края на топлия и слънчев ден на купон в парка, организиран като първоаприлска шега във Facebook. Самите организатори заявиха преди няколко дни, че са направили събитието в социалната мрежа на шега.

Трима полицаи бяха ранени и един от тях е отведен в болница. Четирима участници в проявата бяха задържани, съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес.

Стотици служители на силите на реда, в това число конни полицаи и сили за борба с безредиците, разпръснаха купонджиите с помощта на сълзотворен газ и водни оръдия. Мнозина от тълпата стискаха юмруци и скандираха "свобода", а някои хвърляха камъни и бутилки по камионите с водни оръдия.

"Всички сме депресирани. След две седмици ще навърша 18 години, искаме да се възползваме от младостта си", каза пред Ройтерс ученичката Амели, дошла за партито. "Не дойдохме да дразним полицията, а да покажем, че ние също имаме живот и искаме да му се насладим", добави тя.

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

егати насилието... не може да не имало и някой журналст там и някой джендер

21

Джо

преди 1 година

Ето това отгледахме - безмозъчни егоисти...

20

Анонимен

преди 1 година

-Няма такава държава ? А ???,, Има такъв народ "-А ?...Има и такава полиция-истинска !!!