Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев заяви в интервю за люксембургския в. "Ворт", че неговата страна продължава "европеизацията" си въпреки блокадата на България за определяне на дата за преговори с ЕС, съобщава скопският портал Фактор.

Още по темата

"Неблагодарно е, че нашата съседка България наложи ново вето за нас през декември 2020 г. Главната цел е да се решат разногласията в интерпретацията на историята между Скопие и София. Трябва да кажа, че с такова отношение ЕС нямаше да съществува, европейците гледат към бъдещето, не към миналото", каза Заев в интервюто.

Той призова ЕС да помогне, а Брюксел да докаже, че зачита европейските ценности и че историческите спорове не бива да стават пречка за бъдещето на Република Северна Македония.

Заев каза още, че неговата страна е разочарована от неизпълнените обещания от ЕС за доставка на ваксини срещу COVID-19 с оправданието, че "в този момент е невъзможно за ЕС да сподели ваксините".

Заев заедно с финансовия министър Фатмир Бесими е на работно посещение в Люксембург и днес се срещна с неговия премиер Ксавие Бетел, предаде БТА.
 

Коментари Напиши коментар

227

:)

преди 1 година

Много обичах баба си от Щип, но трябва да призная, че с нея не се спореше лесно. :) Тя просто се изключваше за чуждото мнение. От тогава не споря с македонци. Игнорирам ги. А ако ме дразнят с нещо и ми създават проблеми : първо - бой по канчето, второ - total ignore. :) Трябва ли да се изразя още по-ясно, като за македонски интелект? :) Между другото, баба ми твърдеше, че баща й е българин. Вероятно е била македонка по женска линия. :)))

226

:)

преди 1 година

Александар Македонски беше добър в леглото, но доста т..ъ..п като личност. Другото му име беше Сатан (или Луцифер, или Лукавия, или Jimi Hendrix :) Whatever you like. :))) Та на македонците може би най-накрая ще им просветне чии потомци са. :) Ами, на Дявола. :)))

225

:)

преди 1 година

Ами, ние и нищо не ви предлагаме вече, шльокавицо шиптерска.