Снимка: БГНЕС
Хотелиери и ресторантьори в Гърция настояха правителството да вземе спешни мерки в подкрепа на бранша, съобщи БНР. Призивите на бранша са отправени на фона на епидемична обстановка в страната, която продължава да се влошава.
 
Властите в Гърция отчитат рязко увеличение на заразените с британската вариант на COVID-19, като 70% от новорегистрираните са само в Атина.
 
Министърът на здравеопазването Кикилиас обяви, че се е наложило спешно да се обособят нови специализирани отделения за хоспитализираните с COVID-19. Настаняват пациенти и в частни клиники. С ограничителни мерки и вечерен час е цялата страна, като 20 области са под строга карантина.
Още по темата
 
Лидерът на опозицията Алексис Ципрас разкритикува правителството:
 
"Пет месеца от карантина в карантина - това е пълен неуспех лично на премиера".
 
От съюза на собствениците на ресторанти обаче отправиха поредно обръщение към правителството за мерки срещу масовите фалити.
 
"40% от ресторантите вече са фалирали и няма да отворят изобщо, 200 000 работници са на помощи, а още 100 000 са безработни", сочи информация на съюза на ресторантьорите.
 
Хотелиерите очакват също конкретна харта за приемане на туристите.

Коментари Напиши коментар

9

Док

преди 1 месец

И да си натикат изискванията за ваксини, тестове, PLF и т.н. щото кьорав турист няма да им стъпи. На мен ми харесва там лятото, ама да си правя тест за да им премина границата? Ко?Не!

8

Анонимен

преди 1 месец

До 1

Каква емиграция бе п и ч !

На или в територията останаха само балъ ци, ****!
Интересно кое ще изтрият?

7

славянин

преди 1 месец

Тия византийци се скъсаха от локдауни и полицейски часове и заразените продължават да се увеличават!