Снимка: БГНЕС

Ски лифтовете на Франция ще останат затворени поне още един месец, предаде "Евронюз". "Развитието на ситуацията със заразата не ни позволява на този етап да пуснем отново лифтовете", съобщиха от кабинета на френския премиер Жан Кастекс.

Ски съоръженията са затворени от началото на сезона заради мерките срещу пандемията. Някои отрасли от индустрията, които разчитат на зимния туризъм, като магазините за ски оборудване, ще имат право на финансова помощ.

Във Франция броят на новозаразените, хоспитализираните и на смъртните случаи от COVID-19 нарастват постоянно през последните седмици.

Много лекари призовават за нов строг локдаун в цялата страна, както в други европейски държави.

Емирство Дубай пък, което е една от най-популярните туристически дестинации, обяви, че затваря баровете си до края на февруари заради увеличение на случаите на заразяване с коронавирус, предаде Франс прес.

Новата мярка била в отговор на зачестяващите нарушения на предпазните мерки.

Властите въведоха и други ограничителни мерки като намаляване наполовина на броя на хората, които могат да присъстват в затворени помещения като киносалони и спортни зали. Хотелите, басейните и частните плажове ще продължат да работят със 70% от капацитета си. Същото се отнася и за търговските центрове.

Ресторантите и кафенетата са задължени да затварят в 1,00 ч след полунощ. Дубай се опитва да остане отворен за чуждестранните туристи, отбелязва Франс прес. 1/5 от населението му вече е ваксинирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase