Снимка: Pixabay
Нова мутация на коронавируса е открита в южната част на Германия. Тя е засечена в огнище на COVID-19 в клиниката в град Гармиш-Партенкирхен (федерална провинция Бавария), съобщава вестник Der Munchner Merkur, цитиран от Монитор.
 
Според данни в болницата са заразени 73 души - както служители, така и пациенти. Трима от тях са диагностицирани с неизвестен досега щам на коронавирус. Анализите са изпратени за допълнително проучване в берлинската клиника "Шарите" от екипа на германския вирусолог №1 професор д-р Кристиан Дростен. Експертите са установили, че наистина става въпрос за съвсем нов вариант на COVID-19, но все още не е известно какви са неговите характеристики. 
 
"От началото на пандемията в целия свят са открити над 12 000 промени в последователностите", подчертава Франк Нидербюл, управляващ директор на болницата. 
 
Специалистите в лабораторията на Garmisch-Partenkirchner Haus в началото на седмицата са открили нетипичните резултати за първи път при изследване на цитонамазки. Специално лабораторно устройство, което болницата е придобила по време на пандемията, е помогнало за откритието. 
 
"Машината показа различни резултати, затова ги проследихме", подчертава Нидербюл.
 
Експертите от "Шарите" смятат, че досега в света са идентифицирани повече от 12 хиляди мутации на коронавируса. Към момента те са най-притеснени от т.нар. британски щам поради високата му заразност.

Коментари Напиши коментар

29

Христо Христов

преди 1 месец

До Тодорова/25

Ти до началото на м. Май слушаше ли медиите ви и верваше ли, че маските не помагат?
Те затуй немското ста-до с право е обречено да бъде затрито.

ПП Както Били пише, ако си подходяща, готви се да ставате донори ти или децата ти на някой диктатор като урсулата например.

28

Христо Христов

преди 1 месец

Браво Били,

В добавка да припомня позицията на поръчковите "експерти" от немския Рроберт кох, които до началото на м. Май, въпреки натиска на медицинския персонал, твърдялха, че маските не помагали.

Няма по-презрени създания от немците, освен балканските им фенове, като безродния трол чебурашка например.

27

Bili

преди 1 месец

мда, говори се за около 12000 мутации...
всъщност новината от бавария е че маски Н95, които са медицинско изделие са задължителни от днес. 30 евра кутия от 20.
задължителната ваксинация иде...
след нея, ако некой "елит" има нужда от бъбрек - вие сте длъжни, за общото благо...да дарите...