Снимка: БГНЕС

Протести и арести в Брюксел - около 500 демонстранти се събраха тази нощ в белгийската столица след смъртта по време на арест на 23-годишен мъж.

Напрежението по време на шествието, което първоначално започна като мирно бдение, се покачи и се стигна до сблъсъци между протестиращите и полицията, предаде БНТ.

Демонстрантите са започнали да чупят витрини на магазини, има и подпалени автомобили.

Арестът на починалия млад мъж е станал в събота, като според белгийски медии само час след задържането му е констатирана смъртта му.

В момента тече разследването, което да изясни при какви обстоятелства е починал и дали става дума за полицейско насилие.
 

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 месец

А бря ..тоя де е ритнал камбаната сигорно е беженец европеец,що не казват името

31

Анонимен

преди 1 месец

Ибрахима ( Мъж ) черен на 23. Познайте какви са протестиращите. През 2016 терориста на летището в Брюксел се казваше Ибрахим.

30

До Майките с уврежда

преди 1 месец

Съгласен съм че у нас има една група увредени майки, които се опитват да осребрят уврежданията на своите деца ... Та тези увредени майки от платформата на Мая Костинбродска, не могат да напълнят дори един бял бус, но говорят от името на всички други майки, а и на целият български народ, без някой да ги е опълномощавал за това ... !!!