Снимка: БГНЕС

Най-големият процес в историята срещу мафията Ндрангета бе открит в Калабрия.

В бивш колцентър, приспособен наскоро като аула на Апелативния съд, в индустриалната зона на град Ламеция Терме беше дадено началото на процеса, в който ще бъдат съдени 355 обвиняеми, сред които и 40-годишната българка Живка Танева.

Живка Танева бе арестувана в края на декември 2019 г. Тя е била жител на градчето Сан Онофрио, където притежава кафене. Именно там действат двата най-големи клана на организацията.

Предположенията са, че Живка Танева е свързана по някакъв начин с един от тях, за да може през кафенето й да се перат пари.

Кланът Бонавота, за чието подставено лице се смята Димитрова, действа най-вече в сферата на изнудванията, лихварството и наркотрафика. Всички членове на клана, както и свързаните с него хора, произлизат от провинция Вибо Валентия. В нея живеят много българи и румънци.

Още по темата
При акцията през декември 2019 г. бяха задържани над 330 души. Обвиненията срещу тях са описани в 200 страници. Сред тях има такива за убийства, пране на пари, търговия с влияние, рекет и незаконен трафик на оръжия и отпадъци.

Задържани са хора от клановете Манкузо и Лимбади на Ндрангетa в Калабрия, България, Германия и Швейцария. Това стана по заповед на Никола Гратери, шеф на прокуратурата „Антимафия” в град Катандзаро.

Ндрангета е една от трите основни мафии в света. Тя е най-силната и най-модерната от тях. Присъства в 220 страни. Печели десетки милиарди на година.

Основна теза в обвинението на прокурора Гратери е преплитането на връзките между клана Манкузо от Ндрангетата с политиката, масонството и бизнеса.

Още за процеса четете тук


    
 

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 1 месец

До 18

Да ги поканим в България! Подземни скривалища на джендър български “тайници” наречени бол!

Ама срещу мафия народ, който 10г. си ги избира и сега още 5г. ще ги подсигури ще им е трудно и на тези.

31

RockMusicbox

преди 1 месец

"Присъства в 220 страни" ?!?! Ти да видиш! Според ООН на планетата ЗЕМЯ има 194 държави. Тия очевидно оперират и на Марс!

30

венци

преди 1 месец

А Боко Тиквата и Пеевски кога???????????