Снимка: архив, БГНЕС

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че стриктните мерки за ограничаване на COVID-19 трябва да останат в сила за още 8-10 седмици, предаде германският таблоид "Билд", позовавайки се на източник, присъствал на вътрешното заседание на работната COVID група.

Меркел е посочила пред депутати от нейната консервативна партия, че очаква локдаунът в Германия, целящ да ограничи разпространението на коронавируса, да продължи до началото на април.

Още по темата

Меркел е изразила притеснения по отношение на разпространението на новия щам на коронавируса, който произхожда от Великобритания, пише още изданието и добавя, че канцлерът е прогнозирала десетократно увеличаване на честотата на заразяване с вируса до Великден, ако Германия не постави под контрол неговото разпространение.

"Ако не успеем да спрем този британски вирус, тогава ще имаме десетки пъти повече случаи до Великден. Нуждаем се от още осем до десет седмици на строги мерки", цитира "Билд" Ангела Меркел.

Досега Германия е регистрирала над 1 900 000 коронавирусни инфекции, като над 41 000 смъртни случая се дължат на COVID-19. В края на миналата седмица в страната се наблюдаваше най-рязко увеличение както по отношение на новите случаи, така и на смъртните случаи, откакто започна пандемията в страната, предаде БНР.
 

Коментари Напиши коментар

51

старото

преди 1 месец

До Дарвин
Има един надпис на едно място над входната врата на Централните Софийски гробища,а той казва- И ние бяхме като Вас и Вий ще станете кат нас...
Извода останам за теб УМНИКО.

50

Берлинер

преди 1 месец

Не звучи добре, но нещата могат да се променят и към добро. Засега радиусът на свободното движение е само 15 км.

49

Анонимен

преди 1 месец

Демек да очакваме и у нас да пеодьлжи до април