Снимка: архив, БГНЕС

В Италия протестират учениците от гимназиалния курс.

Те отказват дистанционното обучение и искат да се завърнат в училище. Това стана само в областите Тоскана, Абруцо и Вале Ди Аоста, предаде БНР.

Днес в голяма част от италианските области учениците от горния курс трябваше да се завърнат в училище. По решение на местните власти обаче това ще стане в различни дни в цялата страна до края на месеца.

Учениците и техните родители са недоволни и искат да се възобнови обичайното обучение не само за 50% от учащите се.

Още по темата
Учениците отказват дистанционното обучение и излязоха на протест пред училища, префектурите и областните институции в различни градове в цялата страна.

Те изтъкват, че е под въпрос бъдещето им, искат безопасно и ефикасно училище, функционална транспортна система, както и целеви инвестиции, коитода компенсират недостатъците в сектора през последните години.

Министърът на образованието Лучия Адзолина подкрепя учениците и смята, че "дистанционното обучение вече не функционира - то възпира общителността" и уточни, че е направено всичко за сигурното рестартиране на учебния процес, но областите имат право да го възобновят или не. Тя помоли всички да се отнасят към училището като към продуктивна дейност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase