Снимка: архив, БГНЕС

В Италия протестират учениците от гимназиалния курс.

Те отказват дистанционното обучение и искат да се завърнат в училище. Това стана само в областите Тоскана, Абруцо и Вале Ди Аоста, предаде БНР.

Днес в голяма част от италианските области учениците от горния курс трябваше да се завърнат в училище. По решение на местните власти обаче това ще стане в различни дни в цялата страна до края на месеца.

Учениците и техните родители са недоволни и искат да се възобнови обичайното обучение не само за 50% от учащите се.

Още по темата
Учениците отказват дистанционното обучение и излязоха на протест пред училища, префектурите и областните институции в различни градове в цялата страна.

Те изтъкват, че е под въпрос бъдещето им, искат безопасно и ефикасно училище, функционална транспортна система, както и целеви инвестиции, коитода компенсират недостатъците в сектора през последните години.

Министърът на образованието Лучия Адзолина подкрепя учениците и смята, че "дистанционното обучение вече не функционира - то възпира общителността" и уточни, че е направено всичко за сигурното рестартиране на учебния процес, но областите имат право да го възобновят или не. Тя помоли всички да се отнасят към училището като към продуктивна дейност.
 

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 месец

Явно епидемията трябва да се ускори, за да могат да рекламират ваксинацията.

23

Анонимен

преди 1 месец

Училището днес не е това, което беше преди, така че не е голяма загуба. Около всички училища има наркопласьори, междучасията се събират на тумби и пушат неизвестни субстрати, после в часовете превъзбудени, пият енергийни напитки, фукат се с нови gsm и парцалки, уговарят къде ще са довечера. Това е социализацията в тези полубардаци. Това им липсва, а не учебния процес.

22

До 1

преди 1 месец

Теоретично много работи може, но на практика НЯМА никакви мерки в училищата - няма дезинфектанти по стаите, в маждучасията се смесват паралелки, всички са един връз друг, в транспорта също, учителите също се събират в учителската стая между часовете. Сега ще е още по-лошо, защото няма да се отварят прозорците. Цялата дандания есента беше за 1 месец присъствено, келе.шите нищо не научиха, а се разболяха и умряха хиляди.