Снимка: БГНЕС

Властите във Франция обсъждат възможността да прекратят въздушния и железопътния трафик с Великобритания, след като там беше открит нов щам на коронавируса, съобщи телевизия BFM.

Франция обмисля напълно сериозно такъв вариант, подчертават от телевизията. Според данните, с които разполага, официално изявление за прекратяване на въздушната и железопътната комуникация ще бъде направено през следващите часове.

Генералният директор на управлението на болниците в Париж Мартин Ирш заяви за радио RTL, че „в момента на територията на Франция не е регистриран случай на новата мутация на коронавируса".

Нидерландия вече забрани пътническите полети от Великобритания.

Готовност за такава мярка обявиха Белгия и Германия, като Париж се опитва да издейства координирано решение по този въпрос на държавите от ЕС.

Малко по-късно Италия стана поредната държава, която ще прекрати полетите от Великобритания заради новия щам на коронавируса, който се появи там, съобщи „Гардиън“.

В профила си във Фейсбук външният министър Луиджи ди Майо написа, че защитата здравето на италианците е от приоритетно значение за правителството.

„Като правителство ние сме длъжни да защитаваме италианците, поради тази причина, след като уведомихме британското правителство, с Министерството на здравеопазването предстои да подпишем разпоредбата за спиране на полетите с Великобритания“, се казва още в съобщението.

Германия обмисля да забрани полетите от Великобритания и Южна Африка, за да предотврати разпространението на новия по-заразен щам на коронавируса, циркулиращ в двете страни.

По информация на източник, близък до германското здравно министерство, правителството в Берлин обмисля като "сериозен вариант“ възможността да последва предприетия от Нидерландия ход за забрана на всички пътнически полети от Великобритания.

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 месеца

Дошли си такива, като тебе, които едва им се разбира, когато говорят...

26

Анонимен

преди 2 месеца

Те булгараците от Албиона вече си дойдоха за празниците още преди 2-3 недели,така че полети-молети са алабализми.Ако има нещо,то вече е широко разпространено по Балканския Маршрут.

25

Анонимен

преди 2 месеца

Чух че Боката щял да даде жипката на некоя болница за линейка,а той щял да язди нещо - кон ли,магаре ли,до Изборите.Щото било екологично и патриотично..