Снимка: архив, БГНЕС

Италия ще бъде поставена под национална карантина през голяма част от коледния и новогодишния празничен период, каза министър-председателят Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.

Съобщението беше направено в момент, когато правителството се стреми да предотврати ново увеличение на случаите на коронавирус.

През последните дни в управляващата коалиция имаше спорове между поддръжниците на пълно затваряне и привържениците на по-ограничени мерки.

Още по темата

Съгласно новите правила магазините, които не са от първостепенно значение, ще бъдат затворени между 24 и 27 декември, между 31 декември и 3 януари и на 5 и 6 януари. В тези дни италианците ще могат да пътуват единствено за работа, по здравословни причини или в извънредни случаи.

На магазините ще бъде позволено да отворят между 28 и 30 декември и на 4 януари, а хората ще могат да излизат от домовете си в тези дни.

През целия празничен период обаче баровете и ресторантите ще останат затворени.
/БТА/

 

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 месеца

"ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАУЧАТ ДА СИ ГОТВЯТ САМИ!!! нещата които са по ресторантите могат да се приготвят и в къщи и то много по-евтино!"

................
Някак силно си се заблудил/а, че хората ходят на ресторант, за да ядат или на кафене - за да пият кафе.
Хората ходят на заведение по съвсем ДРУГА причина.

12

АнонимеН

преди 2 месеца

До До10

ЩЕ ИМА ДА ПОЧАКАШ ДА ЗАВЛАДЕЕ СВЕТА

--

КИТАЙ ОБЯВИ, ЧЕ ИМАТ 300 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ И ДО 10 ГОДИНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ПЛАЩАТ ПЕНСИИТЕ ВЪЗЛИЗАЩИ НА НАД 1 ТРИЛИАРД ДОЛАРА!

---------

ПРОБЛЕМА С ПЕНСИОНЕРИТЕ Е ВСЕ ОЩЕ НЕРЕШЕН, ЗАЩОТО ОТ ВИРУСА СЕ ОЧАКВАШЕ ДА ГИ НАМАЛИ ЗНАЧИТЕЛНО НО ТЕ ВСЕ ОЩЕ СА ЖИВИ ПОВЕЧЕТО :D

11

До10

преди 2 месеца

Въобще , както се шушукаше навремето ,,жълтата раса ще завладее света,,