Снимка: БГНЕС

Бившият готвач на Елизабет II говори за начина на хранене на кралицата, благодарение на който тя е в добра форма дори и на 94 години.

Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише “Хелоу”. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето. Според Макгрейди Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда.

Кралицата започва деня с чаша чай и бисквити. След кратък период от време на масата се сервира купа с овесени ядки. За обяд тя предпочита риба на скара или пиле със зеленчуци. Към 5:00 часа следобед Елизабет отново пие чай, но този път със сладко и традиционен британски хляб, който се пече от пшенично, ечемичено или овесено брашно. Любимият десерт, с който монархът завършва, е шоколадът. Често й се сервира и бисквитена торта, но тя я консумира умерено.

В „черния списък“ на Елизабет II влизат храни с високо съдържание на въглехидрати: картофи, тестени изделия, ориз.

Пикантни ястия, както и такива с лук или чесън също не са добре дошли на трапезата. Дарън отбелязва, че кралицата е малко суеверна, затова страни от морски дарове. Той обясни, че според семейни предания един от нейните предци се е отровил от престояли черупчести мекотели. (БГНЕС)

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 1 месец

Не знам, ама сме виждали и по-добре изглеждащи по-здрави бабички на тая възраст... Може би трябва да спрат да й преливат кръв от деца, и да започнат да й преливат от здрави баби с добър ген.

48

Фани Мъ

преди 1 месец

Тайната на дълголетието драги ми Уотсън не е в храната, а е в парата.Сиромах човек рядко ги докарва над 80.

47

Ха-ха

преди 1 месец

Престижен пост и в същото време пълна липса на всякаква отговорност,освен за семейните проблеми-предпоставка за дълголетие.