Снимка: БГНЕС
Над 1300 души във Великобритания по погрешка са били уведомени, че резултатите им от тестове за коронавирус са положителни. Причината е лабораторна грешка, предаде Ройтерс.
 
Тестовете са били проведени между 19 и 23 ноември. Проблем с партида химикали за тестване е довел до недостоверни резултати, обясниха здравните власти, предаде БГНЕС. 
 
Хората, който са били засегнати от проблема, са били призовани да си направят нови тестове, както и да продължат със самоизолацията, ако имат симптоми. Тази лабораторна грешка е изолиран случай и се разследва, се уточнява още в изявлението.
Още по темата
 
Британското правителство обяви допълнителни 7 млрд. британски лири (9,31 млрд. д.) за системата за тестване на болни и проследяване на контакти като част от разшитената програма за масово тестване. Системата бе силно критикувана след поредица сериозни проблеми, които са се появили след задействането й по-рано тази година. Представители на правителството признаха, че тя не работи толкова добре, колкото се е очаквало. През септември записите за близо 16 000 положителни случая изчезнаха от системата за няколко дни, заради което се забави и проследяването на контактите лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase