Снимка: архив, БГНЕС

Броят на заразените с коронавирус по света надмина 60 милиона души. По всичко личи, че строгите карантинни мерки ще останат в сила с изключение на дните около Коледа, когато правилата ще бъдат частично облекчени.

Подобни намерения вече обявиха Великобритания, Франция и Германия.

Днес се очаква да стане ясно как точно ще празнуват испанците.

Още по темата

След среща с лидерите на германските провинции канцлерът Ангела Меркел обяви, че частичната карантина остава до 20 декември и не изключи да бъде продължена до януари.

Германия ще поиска от държавите-членки на ЕС да затворят ски курортите си.

Италия подкрепя предложението. Австрия обаче смята, че може да осигури безопасен отдих и планира ски сезон, предаде БНТ.

В Швейцария вече могат да се карат ски.

"Съгласихме се с оценката за начина, по който работят мерките - нарастващият брой на инфекциите е прекъснат, стръмната крива се изравнява, но това е само частичен успех. Това ни спаси от стотици хиляди нови заразявания, като по този начин предотврати претоварването на здравната система, както и множество смъртни случаи. Но няма начин ние да сме доволни от този частичен успех", каза Ангела Меркел, канцлер на Германия.

 

Коментари Напиши коментар

24

до Ржевски

преди 1 месец

Когато хората имат ъкъл да се пазят и най-вече пазят другите, не е необходимо държавата да мисли вместо тях. Пробвахме това и тук в БГ. Не работи. Все още имаме много плоскоземци. Без карантина ние задминахме с 200 посочените от теб държави по смъртност.

23

Адолфо

преди 1 месец

Кога ще е ноаия Аншлус с Австрия?

22

Анонимен

преди 1 месец

Меркела знае, че 70% ще се заразят с вируса. На кой какъвто му е късмета.