Снимка: БГНЕС
Папа Франциск отправи призив към хората да следват препоръките на правителствата и здравните власти, които са свързани с предотвратяване разпространението на коронавируса. Той направи изявлението си в момент, когато Европа отчита рязък скок в броя на новозаразените, отбелязва Асошиейтед прес.
 
Според агенцията това, че вчерашната обща аудиенция на папата беше в библиотеката и съобщението, че се затварят за посещения ватиканските музеи и Сикстинската капела поне до 3 декември, са признаци, че Светият престол се връща към полукарантинен режим.
Още по темата
 
Миналата седмица Ватикана обяви, че Франциск ще прекрати публичните аудиенции и ще отслужва литургии без присъствието на множество вярващи.
 
На края на аудиенцията папата се помоли и за жертвите на "жалките" нападения в Европа, които станаха напоследък. Той спомена атаките в Ница и Виена и осъди това как някои използват насилие и омраза, за да разрушават братството между хората.

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 1 година

папата не носи маска и не приема бежанци във ватикана.защо говори за спазване на мерки и любов към бежанците ??това е пълна демагогия. папата е долен лъжец.

6

Анонимен

преди 1 година

Този папа е говорител на Дявола.

5

Православен

преди 1 година

"Папата да проклинате - той ще е виновникът!"Св. Козма Етолийски