Снимка: БГНЕС
Съд в Мадрид отхвърли частичните ограничителни мерки, които бяха въведени в испанската столица и съседни населени места с цел да се спре разпространението на втората вълна от COVID-19, съобщава БТА. 
 
В изявление се съобщава още, че от съда подкрепят позицията на регионалните власти и няма да утвърдят рестрикциите, въведени в петък вечерта, тъй като те "нарушават основни права и свободи" на 4,5-те милиона граждани, които са засегнати от тях.
 
Указът на испанското министерство на здравеопазването, който забранява влизането във и излизането от столицата и девет съседни населени места, влезе в сила на 2 октомври. Той обаче трябваше да бъде утвърден от Мадридския висш съд. Предвид отказ на съда, ограниченията губят правна сила в региона, отбелязва ТАСС.

Коментари Напиши коментар

14

До Анонимен 12

преди 1 година

Тъй тъй те затова "нормалните хора" са с маски в колите си когато вътре няма никой освен тях, или са с маски на пуста улица...или се разхождат по-двама мъж и жена единия е с маска а другия без...т.е. като се приберат в къщи той няма да я зарази....маската е ако си заразен и ако се изкашляш да не заразиш някого с когото си е едно помещение...а не да я носиш и като влизаш в ке.нефа....ама какво знаем ние...ти си експерта по-маските...

13

Анонимен

преди 1 година

"Хората от векове знаят, че най-доброто средство срещу епидемията е карантината"...........Само дето хората от векове правят карантина за БОЛНИТЕ, точно обратното на това, което правим сега - да затваряме всички, включително ЗДРАВИТЕ. Против всякаква логика, здрав разум и целесъобразност. Самата дума "карантина" (от "четирдесет") идва от Венецианската република, когато корабите, идващи от чужбина със заразени на борда, са държани 40 дни в открито море, преди да ги пуснат до сушата.

12

Анонимен

преди 1 година

Хората от векове знаят, че най-доброто средство срещу епидемията е карантината. Маските са помощно средство за това и нормалните хора добре го разбират и ги ползват.